Zingend op de Dag van het Kasteel

Ivonne Molendijk
single-image

Op tweede Pinksterdag werd de “Dag van het Kasteel” weer georganiseerd in heel Nederland. Eén van de deelnemers was Het Huys ten Donck in Ridderkerk. Het idee van de “Donckse Tour du Parc 2022” was dat de bezoekers door het Huys en het Landschapspark werden begeleid. Tijdens deze Tour zouden zij een programma aangeboden krijgen van muziek, dans historie en proeverijen. Wij, Popformatie Something Else, waren door de organisatie uitgenodigd om de bezoekers tijdens hun tour een aantal nummers te laten horen. Erg leuk natuurlijk, om hier onderdeel van te mogen zijn en op deze bijzondere, historische locatie te mogen optreden!

We kregen onze plek toegewezen aan de achterzijde van Huys ten Donck, op het gazon, met onze rug naar het Huys. Het publiek ging dus naar ons luisteren en kijken, met Huys ten Donck op de achtergrond. Wat een mooi plekje! De weersvoorspellingen waren helaas niet geweldig, dus de apparatuur werd met vuilniszakken en paraplu’s beschermd. We hadden ook voldoende paraplu’s bij ons om onszelf tegen de regen te beschermen, dus we waren klaar voor de groepen bezoekers!

Eerst kregen de koorleden die dat wilden, zelf ook een korte rondleiding in het Huys. Er werd verteld over de historie van het gebouw, wie de bewoners zijn geweest, etc. Leuk om eens binnen te zijn geweest!

Het werd een middag met uitdagingen. Laten we het zo maar omschrijven. We hebben de meeste groepen bezoekers enthousiast toegezongen vanaf onze plek op het gras. De sfeer was goed, dus we stonden lekker te zingen. Soms moest de paraplu er bij gepakt worden, maar op één moment konden ook de jasjes uit omdat de zon doorbrak. Soms kwam ook ineens de wind opzetten. We hebben bijna alle weersomstandigheden getrotseerd. Maar elke groep kreeg weer met enthousiasme àndere nummers van ons te horen. We boden dus een afwisselend programma.

Nadat er een aantal groepen langs waren gekomen, regende het jammergenoeg zò hard, dat we echt de apparatuur in veiligheid moesten brengen. Onder het balkon konden wij, en de apparatuur, droog staan. De organisatie bedacht toen dat we de laatste twee groepen bezoekers vanaf deze plek, door de openstaande deuren, zouden toezingen, terwijl ons publiek dus binnen stond. Nadat de apparatuur opnieuw was aangesloten, hebben we op deze manier onze laatste nummers staan zingen.

Het was een leuke dag, een prachtige locatie, en een optreden waar we nog wel eens over zullen napraten. We werden bedankt voor onze volharding en flexibiliteit en gingen weer lekker naar onze droge, warme huizen.