Ziet u al licht aan het einde van de tunnel?

Ton Schouwenburg
single-image

Rond deze slogan is de huidige reclame campagne van mijn optiekbedrijf gebouwd voor deze periode. Zeer toepasselijk ook op onze muziekvereniging Harmonie.


Er gloort gelukkig langzamerhand licht in de tunnel en er zit zeker ook muziek in de nabije toekomst. Nog even geduld hebben met z’n allen en dan kunnen wij wellicht richting het voorjaar mogelijk weer aan (groep)lessen denken, gaat er weer muziek gemaakt worden aan de Prinsenstraat in ons muziek gebouw.

Heel klein kansje wellicht dan begin april wij zelfs de paasmars kunnen lopen, wij gaan het zien. Tip voor de blazers is wel om vanaf nu, voor zover je dat al niet doet, de lipspanning alvast in goede conditie brengt, anders is het na een marsje of 2 al gedaan met het embrasure. Laten wij hopen dat wij mogen !

Ondertussen gebeurt er achter de schermen genoeg hoor, muzikanten krijgen digitaal individueel les, veel cursisten zijn reeds ingedeeld voor diverse muziekexamens.

De koorleden zingen via Zoom met elkaar en de slagwerkers zoeken elkaar ook via de laptop op om aan teambuilding te doen.

De jeugd heeft een bekende actie voorbereid voor wat inkomsten te genereren, te weten de chocolade paasei actie. Deze keer met chocolade van hoge kwaliteit en met het keurmerk Cocoa Horizons  afkomstig van World Record Holder “Chocoladeatelier van Noppen”. Deze broodnodige en heerlijke actie kan ik dan ook van harte aanbevelen. Meer hier over in deze nieuwsbrief.

Gelukkig is ook, ik kan het niet genoeg benadrukken, dat ondanks de lockdown alle Harmonie leden positief blijven en trouw zijn aan hun vereniging.
Hulde !  Deze opstelling versterkt jouw cluppie, dank daarvoor !

De rommelmarkt gaat definitief dit jaar wederom niet door, wellicht kunnen we in het najaar nog iets doen. Echter zijn wij als bestuur van mening dat wanneer er weer versoepelingen mogelijk zijn het accent moet liggen op muziek maken.

In het muziekcentrum wordt er inmiddels wel hard gewerkt aan een verbetering / verduurzaming van het verwarmingssysteem.
Ook doet ons gebouw weer dienst voor de Tweede Kamer verkiezingen in maart.

Ik zou zeggen, blijf vooral gezond, hou vol en tot snel.

Muzikale groet, Ton Schouwenburg