Winterconcerten 1967

Ton Bouman
single-image

Op 15 oktober 2022, hebben wij een mooi concert gegeven in de Maranathakerk te Slikkerveer. De publieke belangstelling was helaas niet zo groot. Dit is jammer genoeg toch wel een trend.

Dit was tot en met de jaren zeventig van de vorige eeuw wel anders. Voor de toen jaarlijkse winteruitvoeringen was de belangstelling zo groot, dat we drie avonden achtereen concert gaven. Drie maal een volle Electrozaal, waar bijna 500 man in kon.

Op maandagavond was er repetitie in de zaal, en dan dinsdag, woensdag, en donderdagavond concert. In de pauze was er op iedere avond een grootse tombola verloting, met heel veel prijzen. Na de pauze was er een toneelstuk, gespeeld door het Slikkerveers Toneelgezelschap. Dit was altijd leuk, omdat iedereen de toneelspelers kende.

Sommige spelers waren een beetje doof waardoor de souffleur zo sterk moest spreken, dat iedereen in de zaal al had gehoord, wat de speler ging zeggen.

Ik heb als voorbeeld een krantenartikel van de winteruitvoeringen uit 1967 toegevoegd, mede omdat hierin ook de winnaars van een eerder gehouden solistenconcours staan vermeld. Heel verrassend!!