WHEN DRUMMERS MEET

single-image

Afgelopen zaterdag 15 april was er waar slagwerkspektakel in Theater Het Plein. De drumband van Harmonie Slikkerveer en het tamboerkorps van St.Cecilia Zegge hebben elkaar ontmoet bij een duo concert. Het publiek was in grote getale binnen gestroomd

Om 20 uur startte de avond met een optreden van het tamboerkorps van St. Cecilia Zegge. Zij openden de avond met het muziekstuk Antilliana van Jan Schipper. Daarna hebben zij nog diverse marsen ten gehore gebracht waaronder Experience on drumming en Drumfestival Rio Grande. Na een mooi optreden was het tijd voor de pauze.

In de pauze werd het podium omgebouwd en er werden diverse slagwerkinstrumenten toegevoegd. Het openingsnummer van de drumband van Harmonie Slikkerveer was Sambarimba. Hierbij maken diverse muzikanten gebruik van één marimba.


Daarna speelden ze onder andere nog Hole in tree en Moving on. Hun bijdrage werd afgesloten met heet Highlights of History. Dit werk hebben zij in december uitgevoerd tijdens een deelname aan het concertconcours in Oosterhout.

De slagwerkgroepen hebben gezamenlijk afgesloten met het stuk Samba Salute, wat beide groepen in hun repertoire opgenomen hebben.

Het was een zeer geslaagde en inspirerende avond die de groepen nog gezellig hebben afgesloten in het Muziekcentrum van Harmonie Slikkerveer,.

Klik op het fotoboek voor de foto`s