Vooruitblik ?

Ton Bouman
single-image

Waar gaan we dit jaar heen met vakantie?

Rond deze tijd van het jaar denken veel mensen, waar zullen we van de zomer nu eens heengaan met vakantie. Ik zou zeggen doe eens iets bijzonders, en ga naar je instrument met vakantie.

Kan dat dan?…..

Ja dat kan. Onze saxofoon-groep zou eens naar Sax kunnen gaan in Spanje. En de bassen naar Basdorf in Duitsland. De trombonisten kunnen gaan relaxen aan het Trombone Lake in Canada. De hoorns hoeven niet zo ver, die kunnen gewoon naar Hoorn in Nederland. De bariton-tuba groep naar Tuba City in de VS. Al onze slagwerkers kunnen naar Tromsø in Noorwegen. Op een Bierfiets doe je er 6 dagen over. Het is 2975km. Leuk voor een sponsor fietstocht. De bugels kunnen ook weer ver weg. Wat te denken van Bugle Ranges in Australië. De trompetten kunnen in Frankrijk naar het Château Trompette. Voor het koor had ik gedacht aan Sangerhausen in Duitsland. De tamboer-maître kan naar Stokkum in Gelderland, lekker dichtbij. Wat ik heel erg triest vind voor de vaandeldrager is, dat ik niets beters heb kunnen vinden dat het lege industrieterrein “De Vaandel” in Heerhugowaard. Als ik hem was, zou ik een ander instrument kiezen.
Vind je dit allemaal niks, dan is er nog de mogelijkheid om naar het Zeeuwse Biervliet te gaan, en daar de molen “De Harmonie” te gaan bezoeken. Bier, zonder vliet en Harmonie is immers een mooie combinatie. De Koninklijke Muziekvereniging Harmonie Biervliet, is net als wij ook een fanfare, en stamt uit 1841. Als je niets om vakantie geeft, pak dan je eigen instrument, en ga er heel de vakantie op studeren. Ook leuk.