van Rommelmarkt naar Marktplaats

Dorien Van Oudheusden
single-image

Ieder jaar verheugen wij ons (Chris en Dorien van Oudheusden) op de jaarlijkse rommelmarkt. Chris achter de lampen en ik bij de bar.

LEKKER VROEG BEGINNEN

We beginnen altijd al vroeg met het verzamelen van spullen. Niet alleen van ons maar ook van bijvoorbeeld onze buren. Onze buren kwamen in december al met 4 dozen aanzetten.

Geeft niet dachten wij, zetten we even bij ons in de gang en brengen we als het kan naar de Harmonie. Ik dacht dat het inzamelen al in januari begon maar na navraag zou dit pas in maart zijn. Nou ja, dan staan de dozen maar wat langer in de gang. Ondertussen hadden we zelf ook al wat dozen vol speelgoed en overige dingen verzameld.

EINDELIJK INLEVEREN 

Eindelijk… maart! De eerste week dat er spullen gebracht konden worden was het ons nog niet gelukt om tijd te maken. En toen ging alles op slot en kwam Corona. Al snel is er besloten dat de rommelmarkt niet in mei zou gaan plaatsvinden. Maar ja, wij zaten nog steeds met een lading rommelmarkt spullen.

We hebben toen al onze spullen op de foto gezet en hebben ze op marktplaats gezet. Ook de dingen die wij niet zouden kopen maar ook op marktplaats zijn mensen opzoek naar kleine en grote ‘bijzondere’ dingen.

VERRASSENDE OPBRENGST 

We zijn inmiddels aardig door onze spullen heen. Er zijn heel wat mensen bij ons aan de deur geweest en we hebben heel wat pakjes verstuurd door heel Nederland. Uiteindelijk hebben we in al die maanden €100,00 binnen geharkt. En dan vergeten we nog de hoeveelheid verzendkosten die wordt betaald, maar ja daar verdienen wij niks aan. Het opgehaalde bedrag red het niet bij een rommelmarkt maar wij dachten, alle kleine beetjes helpen!

Dus wilt u ook van uw verzamelde rommelmarkt spullen af en de Harmonie steunen? Start een eigen marktplaats handeltje! Veel van ons zijn immers veel thuis om eventueel spullen op te laten halen. Maar zorg ook voor voldoende dozen om alles te kunnen versturen door heel Nederland.