Sinterklaas in Ridderkerk

Anja Biesbroek
single-image

AANKOMST DE SCHANS

Afgelopen zaterdag is Sinterklaas met zijn Pieten en de Zwarte Pietenband aangekomen in Ridderkerk. Zoals vanouds kwam hij met de Pieter Boele aan, een heuse stoomboot. Vele kinderen stonden op de kant samen met burgemeester mevrouw Attema op hem te wachten. Gezamenlijk zijn Sint Nicolaas, de hoofdpiet en de burgemeester in de koets gestapt en achter de Pietenband aan naar winkelcentrum de Werf gegaan. Ook daar stonden de kinderen zeer gespannen te wachten.

HARMONIE Slikkerveer

Na een kleine stop bij het muziekcentrum van Harmonie Slikkerveer hebben Sint en Piet hun weg vervolgd richting het Dillenburgplein. Voorafgegaan door Harmonie Slikkerveer, versterkt met de Pietenband was het een feestelijke optocht. Ook op het Dillenburgplein wachtte sinterklaas een warm welkom. Vanaf het podium mocht hij de kinderen toespreken en daarna is hij ook nog langs alle winkels gelopen.

KONINGSPLEIN RIDDERKERK

Hierna was er nog een reisje naar het centrum van Ridderkerk. Met de feestelijke klanken van Harmonie en vele zwaaiende kinderen langs de route was het een gezellige tocht. En wat een kinderen stonden er te wachten op het Koningsplein. Omdat de spanning wel erg hoog was, waren de kinderen tijdens het wachten op de Sint vermaakt door One Two Trio. En eindelijk kwam sinterklaas aan natuurlijk verwelkomt met mooie liederen. Nadien is hij ook nog met de Pietenband door de winkelcentra gegaan

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There are no business accounts connected.