Sint Nicolaas aangekomen in Ridderkerk

Anja Biesbroek
single-image

Met zijn stoomboot is zaterdag 19 november Sinterklaas met zijn Pieten ook in Ridderkerk gearriveerd. Een grote menigte kinderen hadden de kou getrotseerd om sint te zien aankomen. Onze burgemeester is het laatste deel van de reis met de Sint meegevaren en heeft op Ridderkerkse grond hem natuurlijk officieel welkom geheten. Samen met de Pietenband is sint naar winkelcentrum Bolnes gegaan om ook daar alle kinderen de hand te schudden.

Samen met de burgemeester werd sinterklaas met een koets door Ridderkerk gereden. En vanaf Slikkerveer is hij mede begeleid door Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer, wat de optocht extra feestelijk maakte.

Bij het Dillenburgplein is Sint nog gestopt en met een wandeling langs de winkels vele kinderen gesproken. De pieten deelden heel veel lekkers onderweg, alle kinderen hebben heerlijk gesnoept van de pepernoten kruidnoten en snoepjes die uit de zakken van de pieten kwamen.

Hierna zijn sinterklaas, de hoofdpiet en de burgemeester weer in de koets gaan zitten om de tocht naar Ridderkerk te voltooien. Op het Koningsplein verzorgen de gebroeders Ko een heuse sinterklaasshow om het wachten op de Sinterklaas extra leuk te maken. Want dat vinden de kinderen natuurlijk het alle belangrijkst: zeker weten dat sinterklaas is aangekomen.

Op het koningsplein is een klein pietje gesignaleerd die alvast in opleiding is voor de Pietenband. Gelukkig wordt zo de optocht van sinterklaas in de toekomst ook gegarandeerd.