Ridderkerklied

Het Ridderkerklied: voor en door Ridderkerkers

Ridderkerk, het prachtige dorp met zijn eigen karakter. Met iconen als de Blauwkaai, Lee Towers, en de rubberfabrieken. Ridderkerk verdient een eigen lied, een lied over Ridderkerk.

Het Ridderkerk Lied‘, is het nieuwe lied van Ridderkerk. Het beschrijft op gevatte wijze het dorp, en alles wat daarin te vinden is. Karakteristieke beelden als de Singelkerk, de Gorzen en ‘t Dorp’ passeren de revue. De romantische en licht komische tekst van Martijn Gorter is voorzien van lyrische melodieën door componist/zanger Guus Bok. De muziek zal in een professionele studio opgenomen worden met een band, het orkest De Harmonie (met leden van Harpe Davids en Sursum Corda), en popkoor Something Else.

In de bijgaande muziekvideo wordt de kijker getrakteerd op de mooiste beelden van Ridderkerk, waarbij de kijker de gedachte langzaam besluipt ‘Goh, wat is Ridderkerk eigenlijk mooi’. Naast de highlights in Ridderkerk, wordt ook veel natuur benadrukt, waaronder het Oosterpark, De Crezeepolder, het Donckse Bos, het Rijerpark, de Waal en de Werfkade.

De gehele productie wordt gerealiseerd door Ridderkerkers, voor Ridderkerkers. Met behulp van deze crowdfunding zijn we in staat de mooiste shots te maken van ons prachtige dorp en kunnen we de tweede studiodag betalen.