Peter de Kluijver

single-image

Peter de Kluijver is sinds oktober 1998 tambour-maitre en instructeur van de drumband van ‘Harmonie’ Slikkerveer. Peter is al sinds zijn geboorte lid van de┬ámuziekvereniging.

Zijn eerste ‘echte’ kennismaking met muziek was toen hij als driejarig jochie als mascotte voor de muziekvereniging ‘Harmonie’ liep bij een mars op straat. Toen was al duidelijk dat hij zou gaan trommelen.Na een aantal interne lessen van voormalig drumband opleider Hans Brouwer, kreeg Peter slagwerkles als stagiaire leerling van Jos van der Sijde aan het Rotterdams Conservatorium (nu Codarts).

DIPLOMA

Jaren later haalde hij zijn muziekdiploma’s bij oud paukenist van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Arie van Dijk. Na twee jaar klassiek slagwerk te hebben gevolgd, heeft hij zijn dienstplicht vervuld bij de Artillerie Trompetter Korps (nu geheten Fanfare Korps der Koninklijke Landmacht). Sinds een aantal jaren is Peter ook in het bezit van Directie HAFABRA

DRUMBAND

Onder leiding van Peter de Kluijver heeft de drumband van de ‘Harmonie’ een stijgende lijn ingezet. Zo zijn zij onlangs nog 2e geworden op de Nederlandse Kampioenschappen van 2018 in de hoogste afdeling. Peter vervult ook een belangrijke taak als orkestslagwerker binnen het orkest van de Harmonie.