Pasen 1965

Eerst als klein kind bij mijn vader op de fiets er achteraan. Daarna jaren meegelopen als muzikant.

Ton Bouman
single-image

Als je zoals de schrijver dezes al zolang Harmonie lid bent, sta je biologische klok zodanig afgesteld, dat je Paasmaandag vroeg opstaat. Want om 07.15 uur moet je bij de Harmonie zijn voor de traditionele Paasmars.

Eerst als klein kind bij mijn vader op de fiets er achteraan. Daarna jaren meegelopen als muzikant. En nu op de fiets als supporter. Dus heb ik nog nooit van mijn leven op Paasmaandag uitgeslapen.

Tegenwoordig zijn er ook inwoners van Slikkerveer die, vanwege het tijdstip, de mars niet weten te waarderen. Zelf heb ik hier nooit last van gehad omdat ik op Paasmaandag nooit thuis was. Ik liep n.l. altijd mee!  

Door corona kon ook dit jaar de mars helaas niet doorgaan. Daarom dan maar een foto uit de oude doos. Op de foto, ooit van het internet gevist, zien we de Harmonie aan de “Benedendijk” met als tamboer-maître Job Stolk. Aan de federatievlag zien we de witte wimpel hangen, welke in februari 1964 op het topconcours te Arnhem is verworven. Dus is de foto van na die datum. De oudere muzikanten zullen ongetwijfeld mensen op de foto herkennen.