Oudste foto`s

Ton Bouman
single-image

De drie oudst bekende foto’s vanHarmonie Slikkerveer uit ongeveer 1899

In het archief van de Harmonie zijn drie zeer oude foto’s te vinden die bij elkaar horen. Dit zijn de drie oudst bekende foto’s van de Harmonie.

Op twee van die foto’s staat directeur Drees afgebeeld. Dit betekent dat de foto’s van voor 1900 zijn. Ook is te zien dat de Harmonie een harmonieorkest is.

Sinds kort weten we ook dat de Harmonie als fanfareorkest is opgericht, en dat zij dit volgens het bijgevoegde krantenartikel dit in 1898 zeker nog was. Dit betekent dat de foto’s tussen 1898 en 1900 genomen zijn.

Wat ook interessant is, dat de foto’s waarschijnlijk zijn genomen in de tuin van het sociëteitsgebouw van de families Smit en Pot. Dit gebouwtje is in 1971 ons verenigingsgebouw geworden. In die tijd heb ik eens met deze oude foto’s in de hand, het metselverband op de foto vergeleken met die van het gebouw, welke overeen kwam.

Verder is er een foto te bekijken met acht mensen erop, waarvan één persoon dhr. Drees is. Hoewel ik dit niet zeker weet, zouden de overige zeven personen zomaar het toenmalig bestuur kunnen zijn. Leuk om te bekijken.