Orkest ook weer van start !

Ronald Willemstein
single-image
Beste leden van het orkest

Vanaf  1 juni 2020 is het weer toegestaan om met elkaar te repeteren mits de regels van het RIVM in acht worden genomen. Als Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer zullen wij ook de nodige aanpassingen moeten doen tegen de verspreiding van het corona virus.

Vanaf maandag 8 juni 2020 starten weer de repetities. Om dit op een veilige en verantwoordelijke manier te kunnen doen, worden een aantal zaken anders opgepakt dan dat we gewend waren.

Allereerst is voor blazers de voorwaarden gesteld om vanaf het middelpunt gerekend  2 meter afstand van elkaar te houden. Uiteraard geeft dit, gelet op de benodigde oppervlakte, beperkingen om in ons eigen verenigingsgebouw te repeteren.  Om dit probleem op te lossen heeft Grandcafe Burgerzaken als uitbater namens Van der Valk Hotels Ridderkerk ons aangeboden om gebruik te maken van de Hofzaal in het Gemeentehuis . Na de de situatie ter plekke in ogenschouw genomen te hebben, is ons oordeel dat deze mogelijkheid een uitgelezen kans is om weer met elkaar muziek te maken.  We hebben echter wel te maken met enkele aanpassingen. De belangrijkste is dat de repetitie niet om 20.00 uur maar om 19.30 uur begint en zal duren tot 21.30 uur.

We vragen jullie om onderstaande punten goed te lezen en daaraan te houden.
• Maximaal 30 personen mogen binnen repeteren. De dirigent geldt als personeel en is niet een van de 30.

• Leden die verschijnselen vertonen van mogelijke besmetting met het coronavirus (verkouden, hoesten, snotteren, koorts of hoofdpijn), komen niet naar de repetities.

• Kom gespreid en ruim van te voren naar de Hofzaal (vanaf 19.15 uur).
• Hou afstand van 1,5 meter van elkaar bij het naar binnen gaan en bij het uitpakken van je instrument.
• Gebruik de deur aan de rechterzijde van de “grote” draaideur van het gemeentehuis.
• Bij binnenkomst  wordt een presentielijst ingevuld.
• Bij binnenkomst en bij het verlaten van de zaal  staan een flacon alcohol gel, papier rollen en desinfectie doekjes klaar om te ontsmetten.
• Blijf niet hangen in de hal of bij de ingang van de zaal en loop door zodat anderen weer naar binnen kunnen.
• Neem zo snel mogelijk plaats op je stoel.  Zoals gezegd, deze staan minimaal 2 meter uit elkaar.
• Neem je eigen lessenaar, partituren en toebehoren mee. Mocht je geen lessenaar hebben, laat dat via app of mail weten aan ondergetekende. Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontsmetten van materialen die gemeenschappelijk worden gebruikt.
• Condens moet worden opgevangen in een bakje met daarin een plastic zakje en tissues.
• Er zal een kleine pauze tussendoor worden gehouden. Tijdens deze pauze kan koffie/thee of wat anders worden genuttigd. Deze consumpties kunnen  worden geleverd door Grandcafe Burgerzaken tegen gewone horecaprijzen en dient gelijk te worden afgerekend. Alle consumpties zijn €2,50 thee/koffie/bier/wijn. Bij aanvang repetitie vooraf invullen op een lijst, in de pauze staat het dan klaar.
• Tijdens de pauze blijven we in de Hofzaal.

• De toiletten zijn te gebruiken die bij het Gemeentehuis horen. De pijlen op de pilaren wijzen de weg. (dus niet de toiletten gebruiken die bij Grandcafe Burgerzaken horen) • Om 21.30 moeten we echt stoppen en zo snel mogelijk opruimen zodat om 22.00 uur iedereen het gebouw heeft verlaten i.v.m. sluiting Gemeentehuis.

Om een indicatie te krijgen wie er maandag allemaal zullen zijn, vragen we jullie om via mail of app een berichtje aan Ronald te sturen.

Als iedereen zich aan voorstaande punten houdt,  laten we zien dat we op de goede weg terug zijn. Het is in ons aller belang om zo gezond mogelijk deze crisis door te komen en willen niet dat Harmonie Slikkerveer uiteindelijk als besmettingshaard bekend komt te staan.

Hopelijk kunnen we  jullie allemaal aanstaande maandag weer zien en op gezellige wijze het muziek maken weer oppakken.
Mvg
Ronald Willemstein