Onderdelen van Harmonie Slikkerveer weer van start !

Michel Van der Klooster
single-image

Waar we zo hard naar hebben uitgekeken gaat eindelijk gebeuren voor een aantal onderdelen van de Harmonie Slikkerveer.

Sinds de maatregelen tegen het corona-virus zijn alle onderdelen van de vereniging al sinds 12 maart gestopt met repetities /uitvoeringen, maar ….

Met ingang van 1 juni a.s. mogen de jeugddrumband en drumband weer aan de slag, en met ingang van 8 juni weer het orkest wel met strikte voorwaarden. Voor het koor hopen we snel weer repetities mogelijk te kunnen maken, er lopen nog studies naar de verspreiding van het corona-virus door aerosolen in de lucht. We volgen dit op de voet en hopen ook snel met goed nieuws te komen voor ons koor.

Ook zijn de muzieklessen weer “live” bij Harmonie Slikkerveer, uiteraard ook weer onder strikte voorwaarden.

Het bestuur van de vereniging heeft een protocol opgezet om te kunnen beginnen met muziekbeoefening. Voor alle activiteiten staat de veiligheid van medewerkers, docenten, leden en leerlingen ten alle tijden voorop.

Dit protocol is gericht op hygiëne- en veiligheidsmaatregelen waarbij het uitgangspunt is dat het helder en hanteerbaar is voor alle leden. Altijd blijft gelden, dat de richtlijnen van het RIVM leidend zijn.

Het wordt zeker nog niet als vanouds! Er zijn looproutes, vaste plaatsen in de zaal om de 1,5 meter, desinfectie voorschriften. En nog andere maatregelen en beperkingen: zo mogelijk geen toiletgebruik, de kantine is nog gesloten, dus er is ook geen pauze.

Maar we zijn blij weer van start te kunnen na maanden van stilte. Hieronder kan je in het protocol lezen wat er van de leden wordt verwacht en hoe de regels gaan worden om weer veilig en gezond muziek te maken.

download