Nieuwe uitdaging voor drumband na ONSK.

Michel van der Klooster
single-image

ONSK TE BARNEVELD

Afgelopen zaterdag 13 april was het zover voor de drumband van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer, na maanden van voorbereiding was de wedstrijddag van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen in Barneveld. Voor de drumband van Harmonie Slikkerveer een totaal nieuwe discipline, aangezien zij normaal uitsluitend mee deden aan marswedstrijden.

HET OPTREDEN 

Het verplichte nummer ‘Force Fields’ van Ruben Maathuis was zeker geen sinecure, met veel nieuwe uitdagingen voor de drumband, o.l.v. instructeur Peter de Kluijver werd maanden druk gerepeteerd aan dit nummer. De drumband was ingeschreven voor de middenklasse en op de wedstrijddag werden zij gelood om als 2e op te treden voor de geblindeerde jury welke tijdens het optreden in een afgesloten tent verblijft in de zaal om uitsluitend het muzikale gedeelte te beoordelen.

DE PRIJSUITREIKING 

De spanning steeg ten top bij de prijsuitreiking, helaas vielen de punten wat tegen met 76,5 punten, er was een kritisch rapport voor de debutanten. Des al niet te min een goede prestatie voor een nieuwe discipline voor de drumband. De leden een ervaring rijker en uiteindelijk biedt dit weer kansen op verbetering, toch super gefeliciteerd voor deze groep mannen en vrouwen van de Harmonie Slikkerveer.