Muzieklessen online bij Harmonie Slikkerveer

Ronald Willemstein
single-image

Dat het corona virus het verenigingsleven heeft plat gelet en  dat deze situatie nog wel even zal gaan duren, wilt nog niet zeggen dat er helemaal niets meer gebeurd.

Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer is net als in het regulier onderwijs overgestapt om online muziekles te geven.

MUZIEKCENTRUM NOODGEDWONGEN GESLOTEN

Nu het muziekcentrum door allerlei maatregelen omtrent  het corona-virus noodgedwongen gesloten is, werd achter de schermen hard gewerkt om het geven van online muzieklessen van de grond te krijgen.

Vanaf maandag 16 maart zijn de eerste lessen online gegaan. De leerlingen krijgen bericht of hebben inmiddels al bericht gehad van hun docent.

Hoe gaat online muziekles in zijn werk?

Iedere leerling met een computer, laptop, iPad of zelfs een gewone smartphone kan met beeld en geluid communiceren met de docent. De docent en de leerling zijn gewoon thuis.

Via programma’s als Skype, Face-time, Google Meet, Microsoft Teams of WhatsApp kunnen docent en leerling elkaar zien en spreken. De leerling kan spelen en de docent geeft instructie en feedback, net als in een gewone les.

Iedere leerling krijgt via zijn of haar docent bericht over de aanpak. In principe gaan alle individuele lessen op deze manier door. Voor groepslessen en ensembles is dat helaas niet mogelijk.

De eerste positieve reacties van leerlingen en ouders zijn al binnen. Uiteraard hopen we natuurlijk dat deze situatie van tijdelijke aard is en dat de leerlingen zo snel weer mogelijk terecht kunnen in het muziekcentrum van de Harmonie.

Toch leuk om te weten dat dit initiatief weer geheel in de visie van de vereniging past dat de vereniging modern en innovatief zal zijn en zich weet aan te passen aan tijd en omgeving.