Mooi kerstconcert in St. Joriskerk

Anja Biesbroek
single-image

KERSTCONCERT

Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer kan terugkijken op een mooi en bijzonder kerstconcert op zaterdag 14 december jl.
Na een goede voorbereiding van enkele maanden repeteren was afgelopen zaterdag de dag van het concert. ‘s Middags werden de grote instrumenten naar de Sint Joriskerk vervoerd, waarna het om 17 uur tijd was voor de generale repetitie. Dit was de eerste repetitie in samenwerking met de mezzo sopraan Emma Brown

JEUGDORKEST

Om 19.30 uur gingen de leden van het jeugdorkest al op het podium starten met kerstliederen om het publiek te verwelkomen met hun mooie klanken. Dit alles was onder leiding van inval-dirigent Jan de Bode. Het werd een warm welkom.

EMMA BROWN

Hierna nam het grote orkest plaats op het podium onder leiding van dirigent Jurgen Nab. Vanaf het balkon opende de soliste Emma Brown de avond met het mooie ‘Once in Royal David City’. Met haar krachtige stem verraste ze menige bezoeker. Ook de vertolking van het bekende¬† Ave Maria maakte veel indruk.
Het was een afwisselende avond. Het orkest speelde eigen composities. Verschillende nummers waren te horen met Emma Brown. En ook werd  de inzet van het publiek verwacht, regelmatig was er een samenzang.
Ook werd er nog een mooie vertolking van de ‘Three Kings’ gegeven door Emma Brown, ondersteund door een koperkwartet, samengesteld uit het orkest, in een zelfgeschreven arrangement.

KAARSEN

Met het uitdelen van kaarsen voor iedere bezoeker, kon men symbolisch het licht aan elkaar doorgeven. Met een kerk vol kaarsen werd de avond afgesloten met het ‘Ere zij God’

Leden van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer wensen een ieder fijne kerstdagen en een mooi en muzikaal 2020