Man van het jaar 1994

Ton Bouman
single-image

Het is binnen onze vereniging al jaren gebruikelijk dat er ieder jaar op de nieuwjaarsreceptie iemand tot man of vrouw van het jaar wordt benoemd.

In 1994 viel de toenmalige voorzitter van de jeugdcommissie deze eer te beurt. Deze man is de “uitvinder” van de rommelmarkt bij de Harmonie, welke in 1992 voor het eerst werd gehouden, t.b.v. de jeugd. Ook introduceerde hij bij de Harmonie de wereldberoemde kampweek voor de jeugd. Ook de muziek opleiding i.s.m. de Ridderkerkse muziekschool kreeg mede dankzij hem vorm.

Het mooie is, dat heden ten dage deze zelfde man nog steeds gaat als een speer, en probeert hij de schooljeugd voor de Harmonie te interesseren, middels Blazersbende.

Ik heb het natuurlijk over onze huidige 2e voorzitter Ronald Willemstein. In De Combinatie van 6 januari 1994 is te lezen dat hij in dat jaar tot man van het jaar is gekozen.

Omdat we vanwege corona dit jaar helaas geen nieuwjaarsreceptie hebben kunnen houden, doet de schrijver dezes deze man van het jaar uit 1994 maar in de reprise.