Lichtere trommen voor drumband

Michel van der Klooster
single-image

RIDDERKERK – De drumband van muziekvereniging Harmonie Slikkerveer liet afgelopen zaterdag tijdens de najaarsuitvoering voor het eerst haar nieuwe trommels voor publiek klinken.

GALA-UNIFORM

Voor de officiële inwijding van de nieuwe troms kwamen de drummers in gala-uniform op. De Harmonie kon het nieuwe instrumentarium aanschaffen dankzij een grote bijdrage van het Coöperatiefonds van de Rabobank en gulle sponsors. De bank honoreerde de aanvraag met een gift van € 10.236. Andere sponsors waren Atlantic, Grant Thornton, Hyundai, Mudde Noorse Vis, Profile, Schouwenburg Optiek en Your BC.

SPONSOREN

“Een voetbalvereniging kan reclameborden aan bedrijven verkopen. Voor een muziekvereniging is het winnen van sponsor veel moeilijker, maar ook voor ons zijn ze onmisbaar. Onze contributie is nu 20 euro per maand. Dat zou het drievoudige zijn als we ons niet gesteund wisten door onze sponsors. In ons orkest zit nu iemand met een nieuwe bugel. Kosten 3500 euro” stelde voorzitter Ton Schouwenburg bij de overdracht van de instrumenten.

COÖPERATIEFONDS

Anja de Geus mocht namens het Coöperatiefonds de nieuwe trommels overdragen. Ten opzichte van het oude instrumentarium zijn de nieuwe slagwerkinstrumenten veel lichter. Voorheen moesten de drumleden marcheren met ruim twaalf kilo voor de buik. Ook de grote trom, met het logo van de Harmonie, vraagt nu minder van de rug

Bron: Uitgeverij BAR – De Combinatie