Leerlingen Driemaster bezoeken de Harmonie

Ronald Willemstein
single-image

Als onderdeel van het project “muziek” op hun school, bezochten leerlingen ( 5 en 6 jaar oud) van de Driemaster uit Slikkerveer de afgelopen weken het Muziekcentrum van de Harmonie.

HOGE EN LAGE KLANKEN 

In twee groepen maakten zij kennis met blaasmuziek. Met veel enthousiasme leerden zij welke instrumenten zoal werden bespeelt. Zo leerden zij bijvoorbeeld eenvoudige ritmische stukjes en hoe hoge en lage klanken worden gemaakt .  Met de voorbeelden van een flesje water, een ballon en een zelf gemaakte “toeter”  ontdekten ze al snel dat er op allerlei manieren geluid gemaakt  kon worden.

BOOMWACKERS

Natuurlijk ontbrak het zelf spelen op een instrument  niet en werden de P-bones, P-trumpets en het drumstel met veel verve uitgeprobeerd. Ook de boomwackers werden tevoorschijn gehaald. Dat de kinderen hiermee wel bekend waren, was te horen met het Fruitlied waar zij op uitstekende wijze de ritmiek van de lettergrepen wisten te slaan. Als slot van de kennismaking  konden de kinderen een stuk fruit uitkiezen om weer nieuwe energie op te doen.

Dat muziek maken al op jonge leeftijd kan beginnen, ervaarden de jonge kinderen zelf door nog een half uurtje te blijven en een kijkje te nemen bij de Blazersbende van de Regenboog,  die na hen aan de beurt kwamen.