Koorweekend in Afrikaans thema

single-image

Vorig weekend heeft Something Else weer een super geslaagd koorweekend gehad. Door de pandemische toestanden had ons laatste koorweekend in 2020 plaatsgevonden. Veel te lang geleden natuurlijk, dus we waren er wel weer eens toe om en weekend op een ontspannen manier aan de onderlinge band te werken. En dat is behoorlijk geslaagd!

Vrijdagmiddag druppelde het groepsgebouw in Ellemeet rustig vol met de koorleden en werden de ruimtes in Afrikaans thema omgedoopt. Dat was namelijk het thema van dit weekend. Mede omdat dirigent Dirk in januari 50 jaar was geworden en zijn roots in Zuid-Afrika liggen, was voor dit thema gekozen.
Veel koorleden hadden zich thuis in de keuken uitgesloofd om Zuid-Afrikaanse gerechten te maken en daarom konden we vrijdagavond genieten van een buffet met verschillende heerlijkheden.
Na het eten werd Dirk verrast met een speciaal voor hem aangepast lied wat hem werd toegezongen voor zijn 50e verjaardag. Ook waren er mooie cadeaus gekocht die aan hem werden gegeven. Hij was blij en dankbaar dat we dit voor hem deden.

Zaterdagochtend zijn we begonnen met het instuderen van een Zuid-Afrikaans lied, wat we tijdens het Voorjaarsconcert van de vereniging willen laten horen. Aan het eind van de ochtend klonk dat al heel veelbelovend!
Na de lunch hebben we een hilarische improvisatie workshop gehad van Freek Verdult. Hij wilde ons “outside the box” leren denken en trok ons soms uit onze comfort zone. We moesten onder andere een tafereel uitbeelden met z’n 3en, waarbij er steeds eentje werd vervangen door de volgende, die er weer een heel ander tafereel van kon maken. Een andere opdracht was om een verhaal om de beurt verder te verzinnen. Er kwamen ook opdrachten voorbij waarbij je zo snel moest reageren, dat je geen tijd kreeg om na te denken. Iedereen deed enthousiast mee en we hebben verschrikkelijk gelachen met z’n allen.

Daarna ging Dirk, zoals tijdens ieder koorweekend, in de keuken aan de slag om voor ons allemaal te koken. Hierbij kreeg hij uiteraard wel hulp. Samen met Ageeth en Ria heeft hij ons heerlijke soep, Boboti en een chocoladebonbon voorgeschoteld.

Daarmee was de dag nog niet om! Er stond namelijk voor de avond nog een Percussie workshop op het programma. We hesen ons in Afrikaanse dierenprintjes en toen heeft Niels Fleurke ons met de nodige humor en een dosis geduld op de djembé leren spelen. Ook daar hebben we erg van genoten.
De rest van de avond werd er nog gezellig gedanst, gezongen en gekletst.

Zondag ochtend moesten de stemmen weer even op gang komen, maar vervolgens zijn we verder gegaan met het Zuid-Afrikaanse nummer. Ook hebben we een start gemaakt met een ander nieuw nummer. We zijn behoorlijk ver gekomen en hebben veel zin om beide nummers af te ronden en ten gehore te kunnen brengen.

Na de lunch werd er met z’n allen hard gewerkt om het groepshuis op te ruimen en netjes achter te laten. En iedereen ging daarna met een goed gevoel en leuke herinneringen weer naar huis.