Koordag

Ivonne Molendijk
single-image

Something Else heeft zaterdag 9 april een zeer geslaagde, gezellige koordag gehad. Een hele dag in het thema “Singing together in springtime”. Omdat we nu al twee jaar geen traditioneel koorweekend hebben kunnen houden, was er voor gekozen om dit jaar in ieder geval een koordag te houden. Het was super fijn om dit te kunnen doen.

We werden om 9:00 uur ontvangen in een leuk versierd barlokaal. Deze was omgetoverd in voorjaarsthema. Door verschillende koorleden waren taarten en koek gebakken, dus we konden de ochtend beginnen met een lekker bakkie koffie en een koek. Om 9:30 begonnen we met het programma van de dag. We deden een aantal inzing oefeningen, waaronder een “lach” oefening. Ha ha ha… ho ho ho, klonk het door het lokaal. Wat natuurlijk bij sommigen al snel overging in echt lachen. Ook hebben we in de ochtend een nieuw lied ingestudeerd, wat we willen gebruiken wanneer we bij een optreden het podium op komen. Bent u hier nieuwsgierig naar? Ons eerstvolgende optreden is met Koningsdag op het Dillenburgplein. Kom vooral kijken en luisteren!

Intussen waren Michel en Riet gearriveerd en zij voorzagen ons tijdens de pauze van koffie en thee. De rest van de ochtend tevens bezig geweest met het nieuwe nummer en het doorzingen van een aantal andere nummers uit ons repertoire.

Toen volgde een heerlijke lunch, verzorgd door Michel en Riet. Heerlijke sateetjes en broodjes waren vers voor ons klaargemaakt. Het smaakte heerlijk.

Na de lunch was het tijd voor de workshop. Deze werd gegeven door Marleen Dubbelman van “Het Zanglab”. Zij heeft ons meer uitgelegd over de werking van de stem en stembanden, over ademsteun en verschillende zangtechnieken. Ook liet ze ons met verschillende oefeningen de zangtechnieken ervaren en hoe we ademsteun kunnen inzetten. Na deze leerzame presentatie was het weer even tijd voor een kleine pauze. Daarna gingen we, samen met Marleen, met onze eigen nummers aan de slag. We merkten hoe we de geleerde theorie in onze eigen nummers kunnen toepassen. Ook deden we nog wat luister oefeningen. Al met al een zeer leerzame workshop!

Daarna konden we echt ontspannen. Er werd een zalig buffet geleverd door La Maremma. We konden genieten van o.a. carpaccio, vitello tonnato, meloen met ham en warme gerechten zoals penne, lasagne en tortellini. Het smaakte allemaal heel lekker. En ondertussen werd er gezellig gekletst en gelachen.

Na het opruimen hebben we nog gezellig wat nagezeten. En omdat het zingen nou eenmaal in ons bloed zit, werd er nog luid meegezongen aan de bar. Vervolgens ging iedereen langzamerhand met een tevreden gevoel huiswaarts.

Dank aan het koordag comité, die het programma, de aankleding en boodschappen heel goed hebben verzorgd. Dank aan Michel en Riet (Riet is uiteindelijk de hele dag gebleven) voor het verzorgen van koffie, thee en drankjes en de lunch. Ook dank aan J. Boutkan Beheer B.V., voor het sponsoren van de toetjes. En natuurlijk Dirk en alle aanwezigen voor hun enthousiasme en inzet!