Koordag “Zingend door het leven”

Ivonne Molendijk
single-image

Afgelopen zaterdag hebben we een super gezellige koordag beleefd met z’n allen. Het ene jaar hebben we een koorweekend, het andere jaar een koordag. Nu was de koordag aan de beurt. Deze had het thema “Zingend door het leven” meegekregen.

We werden ‘s ochtends in het Muziekcentrum ontvangen met koffie en (zelf gebakken) gebak. Daarna begonnen we met het instuderen van een nieuwe “binnenkomer”. Om onszelf op een bijzondere manier te presenteren, starten we ieder optreden met een spetterende binnenkomer. Het is een gedeelte van een bekend popnummer, met een eigen tekst. Iedereen weet hierdoor meteen dat wij “Something Else” zijn.

Als lunch hadden we heerlijke belegde broodjes van een cateraar. De lunchpauze werd verder door de koorleden gebruikt om buiten van het lekkere weer te genieten.

‘s Middags stond een workshop op het programma door zangcoach Babette Labeij (https://babettelabeij.com/). Babette coacht verschillende bekende Nederlandse zangers en zangeressen, heeft bij televisieprogramma’s zangcoaching gedaan en geeft dus ook o.a. workshops aan zanggroepen.

Het werd een zeer leerzame middag. Eerst behandelde ze een stukje zangtechniek en hebben we samen wat oefeningen gedaan. Verder heeft ze 3 van onze nummers onder de loep genomen en hier suggesties gedaan voor verbeteringen. Steeds gaf ze eerlijke, duidelijke feedback, vanuit haar professionaliteit en deskundigheid. Heel leuk om te horen dat ze echt potentie ziet in ons koor. Ook zei ze o.a. dat we ons, volgens haar, onderscheiden in repertoirekeuze en in klank.
Met een heel positief gevoel en met duidelijke tips voor verbetering rondden we de workshop af. Ze ging natuurlijk niet weg voordat we een groepsfoto met haar hadden gemaakt.

Als avondeten werd er een Chinees buffet bezorgd. Heerlijk en gezellig zitten tafelen met z’n allen.
Vervolgens was er nog een avondprogramma. Marleen en Richelle hadden een muziekbingo voorbereid. Met een bingokaart voor de neus, werden er nummers afgespeeld en afgekruisd. Uiteraard werd er luidkeels meegezongen. Er waren drie prijzen te winnen. Daar gingen Dirk, Marja en Petra mee vandoor.

Al met al een zeer geslaagde dag!
Dank aan de organisatie: Marleen, Annemieke en Emmy.