Koningsdag Ridderkerk 2023

Michel van der Klooster
single-image

Ondanks dat de koning en koningin in Rotterdam waren deze dag, had de Harmonie Slikkerveer geen last van minder belangstelling .

Koningsdagochtend begon het orkest met de aubade op het koningsplein.  De zonovergoten samenzang van volksliederen werd geleid door Guus Bok (die ook het Ridderkerk-lied zong).

In haar (laatste) Koningsdag-toespraak feliciteerde burgemeester Anny Attema de 56-jarige koning en vroeg ze ook applaus voor de twaalf Ridderkerkers die het afgelopen jaar een koninklijke onderscheiding mochten ontvangen voor hun inzet voor de medemens, waaronder onze voorzitter Ton Schouwenburg.


Na dit optreden verzamelden het orkest en drumband zich om 11 uur bij het verenigingsgebouw in Slikkerveer voor de Koningsmars met versierde fietsen en andere voertuigen.


In de avond werd er door de jeugd voorafgaand aan de lampionnenoptocht druk geknutseld aan zelf gemaakte lampionnen. De jeugdcommissie organiseert dit voor alle kinderen uit de buurt voor € 2,50. Er was zeker voldoende belangstelling.

Vervolgens moesten ze natuurlijk wel getest worden in het donker, om 21.oo uur vertrok de drumband en orkest voor een lampionnenoptocht door de wijk.

Al met al een zeer geslaagde dag voor de Harmonie welke in de gemeente Ridderkerk zeker niet ongemerkt voorbij is gegaan.


Alle foto’s zijn te bekijken in ons album: