Jurgen Nab

admin
single-image

Sinds 2000 is Jurgen Nab dirigent van het orkest van ‘Harmonie’ Slikkerveer.

STUDIE

Jurgen studeerde docerend en uitvoerend musicus in de hoofdvakken trompet en harmonie- en fanfaredirectie aan het Rotterdams Conservatorium. Daarnaast nam hij, voor beide hoofdvakken, deel aan diverse meestercursussen in binnen- en buitenland. Deze volgde hij bij verschillende nationale en internationale beroemdheden zoals Wynton Marsalis, Guy Touvron, Arnold McNab, Pieter Jansen, Gert Buitenhuis en Alex Schillings. Hij heeft in diverse binnen- en buitenlandse concertzalen opgetreden en hij heeft aan uiteenlopende opnames en televisieregistraties zijn bijdrage geleverd.

BEROEP

Jurgen Nab is als freelance musicus betrokken bij verschillende nationale professionele orkesten en ensembles waaronder het Rotterdams Philharmonisch orkest, het orkest van het Oosten, Het Doelen Ensemble, Het Amsterdam Wind Orchestra, Het Nederlands Politie Orkest, Fanfare Orkest der Koninklijke Landmacht en het Residentie Bach Orkest. Als dirigent is hij verbonden aan diverse muziekgezelschappen in de harmonie- en fanfarewereld. Tevens is hij actief als docent en jurylid bij verschillende verenigingen en instellingen.

 

Als musicus heeft hij samengewerkt met grote artiesten als Andrea Bocelli, Margriet Eshuis, Danny de Munk, Emmy Verhey, Jorgen van Rijen, Roemeens Ensemble Nicolae Privu, Flairck, Charly Luske, Erica Yong en het Nieuw Trombone Collectief.