Jeugd trekt volle zaal

Ellen Tameeris
single-image

60 JONGE MUZIKANTEN

Afgelopen zaterdag had de jeugd bezoek van de jonge blazers en slagwerkers van Soli Deo Gloria uit Alblasserdam. In een afgeladen Christus is Koning kerk werd door zo’n 60 jonge muzikanten bewezen dat muziek maken nog lang niet klaar is voor een stoffig pensioen. Twee uur lang kon het publiek genieten van uiteenlopende muziekstijlen, met een glansrol voor de filmmuziek.

JEUGD MET WEDSTRIJDREPERTOIRE 

Soli Deo Gloria kwam met een volle truck aan instrumenten voorrrijden, zij hadden dan ook zowel het opstaporkest, het jeugdorkest Solide én jeugdslagwerkgroep Solid meegenomen. In verband met een blessure bij vaste dirigent Ivo van Kouwenhoven stond Jan van Gemert voor de jeugdblazers. Jan is voor de Harmonie geen onbekende, op bastuba en sousafoon valt hij af en toe bij ons in. Solide bracht uiteenlopende werken en sloot af met een Disney medley, wat flink wat kinderen aan het zingen bracht. Voor percussiegroep Solid was een heuse podiumombouw nodig, zodat zij hun aanstaande wedstrijdrepetoire ten gehore konden brengen. Onder leiding van Bert Slingerland werd het publiek van de stoelen af gespeeld.

DISNEY KLASSIEKERS 

Onze eigen gastheren en -vrouwen van de jeugddrumband en het jeugdorkest lieten horen dat ook de Harmonie nog veel muziek in zich heeft voor de toekomst. De jeugddrumband liet prachtige stukken horen, met herkenbare deunen van Michael Jackson. Onder leiding van Peter de Kluijver heeft geen drumbandlid twee stukken op dezelfde trom geslagen. Het opleidingsorkest, dat eerst even moest worden ‘aangedraaid’ door Ferdi Seelbach, opende met twee stukken van het Notenkraker ballet. Vervolgens sloegen ook zij het filmpad in met enkele Disney klassiekers. De jeugdblazers weten goed wat zij willen: na slechts twee weken op de lessenaar werd ‘I can’t wait to be king’ uit de Lion King vlekkeloos ten gehore gebracht. Waar een wil is, zijn onze jeugdleden.

NIEUWE DEBUTANTEN IN HET ORKEST 

Voor sommige jeugdleden was het ook niet zomaar een uitwisselingsconcert. Sven (trom) en Boris (cornet) maakten hun debuut, wat ze fantastisch deden!

 

De blazers sloten hun deel van het concert af met een gezamenlijke uitvoering van Easy Pop Suite. Namens alle jeugdleden wil de jeugdcommissie ook de leden bedanken die zijn komen luisteren. Mede dankzij u speelden zij voor een volle zaal.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There are no business accounts connected.