Jeugd gooit hoge ogen in Dordrecht

Ellen Tameeris
single-image

Op 16 februari deden zowel het jeugdorkest als de jeugddrumband mee aan het ToBe HaFaBra jeugdfestival in Dordrecht. Samen met vier andere orkesten streden zij voor de titels beste muzikale prestatie en meest originele podiumact.

Met gezonde spanning en een bus vol instrumenten vertrok de jeugd naar het Energiehuis, waar in een prachtig verlichte theaterzaal werd opgetreden. Het jeugdorkest maakte als kleinste orkest grote indruk met onder anderen Rocky en Harry Potter, maar ook een aantal klassieke werken. Onder leiding van Ferdi Seelbach werd een muzikaal heel strak optreden neergezet.

Ook de drumband was maar met één doel naar Dordrecht vertrokken: laten zien wat de muzikanten muzikaal allemaal kunnen. Het optreden begon met een heuse flashmob, waarbij de drumbandleden één voor één vanuit de tribune op het podium plaats namen. Daarnaast lieten de leden horen dat ze allemaal op meerdere trommels hun mannetje staan. Mark had speciaal voor de gelegenheid zijn basgitaar mee. Samen met de jeugddrumband speelde hij een Michael Jackson tribute. Al met al lieten de slagwerkers horen dat ook zij thuis zijn in veel genres.

Tijdens de prijsuitreiking werd het jeugdorkest verrast met de prijs voor het beste muzikale optreden. De jury loofde met name het lef om met zo’n klein orkest mee te doen en werden aangenaam verrast door de goede klank en muzikaliteit. Hoewel de jeugddrumband geen prijs heeft gewonnen, was de jury ook over hen zeer te spreken. Met een juryrapport vol 8-en en complimenten voor de ritmiek en muzikaliteit van de leden, kunnen ook zij terug kijken op een geslaagde dag.

De succesvolle deelname aan het festival werd bij terugkeer in het clubhuis gevierd met welverdiende ijsjes en complimenten van ouders, het jeugdbestuur en voorzitter Ton Schouwenburg.