Jaarlijks weekend SE weer geslaagd

Ivonne Molendijk
single-image

Koorweekend

We hebben ons jaarlijkse koorweekend achter de rug, en wat was het weer geweldig! Naast dat het super gezellig was en we heerlijk hebben gegeten, hebben we ook flink gerepeteerd en veel geleerd tijdens de workshop met Bianca van Dreumel: Koor en Podiumwerk. Het moordspel zorgde voor veel commotie tijdens het eten. Een weekend met inspanning en ontspanning met onze superleuke club vrouwen (en één man).

Aankomst

Vrijdagmiddag kwam het grootste deel van het koor al aan in Ellemeet. Nadat alle spullen waren uitgepakt en een plekje hadden gekregen, begonnen we langzaamaan aan het eten. Iedereen had iets voorbereid en meegenomen. We startten met een heerlijke carpaccio, gevolgd door twee zelfgemaakte soepen. Daarna werden de tafels gevuld met ovenschotels, salades, hartige taarten, empanada’s, etc.

Nadat we heerlijk hadden gegeten, had de weekendcommissie iets voorbereid voor het avondprogramma. Ze hadden songteksten vertaald. Deze werden voorgelezen en we moesten raden welk nummer het was. Wanneer het geraden werd, werd het nummer op de karaoke set ingestart. Een erg gezellige avond.

Zaterdag

Zaterdag ochtend begonnen we met het instuderen van een nieuw nummer. Het swingende nummer werd vlotjes door ons opgepakt en tussendoor was er natuurlijk even tijd voor koffie met zelfgebakken koek en taart. Na de lunch stond de workshop op het programma. Bianca van Dreumel heeft ons veel tips gegeven hoe we onze performance kunnen verbeteren en met veel praktische oefeningen konden we het direct toepassen. Het was een intensieve middag. Toen was er even tijd om te relaxen. Tenminste, voor de meesten van ons. Dirk, Ria en Ageeth waren in de keuken druk bezig met het diner. En het werd een bijzonder diner. Het eten was heerlijk en ondertussen belandden we in een heus moordspel. We moesten er achter komen wie de manager van Something Else, “Carola” had laten verdwijnen. Een aantal koorleden had een verdacht motief en na veel commotie had alleen Daniëlle de juiste dader aangewezen. De rest van de avond werd gevuld met gezelschapsspelletjes en was ook erg gezellig.

Zondag

Zondag ochtend gingen we verder met het instuderen van het nieuwe nummer en een ander nummer waar we al mee bezig waren. Na de lunch was het alweer tijd om in te pakken, schoon te maken en weg te wezen. Het was weer een zeer geslaagd weekend, waar we met een glimlach op kunnen terugkijken.