Hulde aan de jeugd !

Ton Bouman
single-image

Zoals in een eerder stukje in deze rubriek te lezen is, is de Harmonie in 1950 o.l.v. Dhr. Philip Jordaans naar de Vaandelafdeling gepromoveerd. Onze vereniging heeft zich op dit niveau bijna 50 jaar weten te handhaven.

Onze dirigent in 1999, dhr. Pierre Volders, was ook leider van het jeugdorkest, en vond dat het door het grote niveau verschil het veel te lang duurde voordat de jeugd kon instromen in het grote orkest. Hij heeft toen voorgesteld om de jeugd lekker mee te laten spelen, en in een afdeling lager op concours te gaan.

De stukken in de Ereafdeling, wat de afdeling onder de Vaandelafdeling was, waren dermate moeilijk dat ook de ervaren muzikant hier zat aan te studeren had.

Na wat vijven en zessen is men hiermee akkoord gegaan, en is er zoals in de krant te lezen is, ingeschreven op een concours te Huizen.

Op 27 november 1999 was het zover, en vertrok onze club naar Huizen, om daar deel te gaan nemen aan het K.N.F.M. concours. Wat daar geschiede grenst aan het ongelofelijke.

De Harmonie heeft daar zo goed gespeeld, dat het hoegenaamd niets scheelde of de Harmonie was weer gelijk naar de Vaandelafdeling gepromoveerd. Hulde aan de jeugd!! en uiteraard dirigent Pierre Volders.

In het bijgevoegde krantenartikel is een leuk verslag hierover te lezen.