Himalaya Music jeugdfestival

Anja Biesbroek
single-image

Zaterdag 11 november 2023 hebben zowel de jeugddrumband als het jeugdorkest van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer op het podium gestaan in het Landvast in Alblasserdam.

Twee van de ten gehore gebrachte muziekstukken werden beoordeeld door een jury, bestaande uit Ivo Kouwenhoven en Marieke van Ruitenbeek. Direct na het optreden werd door Ivo direct de sterke en minder sterke punten besproken.

Bij onze jeugddrumband werd er gestrooid met complimenten. Een filmopname van Solo Drummers nr 2 werd met toestemming van Duncan (drummer) doorgestuurd naar de componist Jan Schipper.

Eind van de morgen was het de beurt van ons jeugdorkest. Fraai uitgedost lieten zij het thema ‘Water’ zien. Vissen, een kwal, duikbrillen, regenjassen. (Bijna) alle muziekstukken hadden te maken met water en alles werd in een spannend verhaal verteld door Maria en Melissa. Boris en Tibbe hebben zelfs onderwatermuziek laten horen, met hun trompet in een emmertje water, tot groot plezier van de jury. Het jeugdorkest was met elkaar in de loop van de tijd op de originele invulling van het thema gekomen.

Bij de prijsuitreiking is bekendgemaakt dat het jeugdorkest Harmonie Slikkerveer de originaliteitsprijs heeft gewonnen. De muzikale prijs was voor Opstaporkest Solide onder leiding van (jawel, onze) Alexander Schipper.

Al met al een hele inspirerende en leuke dag voor onze jeugdleden.