Het Orkest

admin
single-image

Het orkest van “Harmonie” Slikkerveer is anders dan de naam doet vermoeden een fanfare-orkest i.p.v. een harmonie-orkest, dus zonder houtblazers. Het orkest is in 1892 als fanfare-orkest opgericht, en is later ongeveer 10 jaar een harmonie-orkest geweest. In 1909 is het wederom een fanfare-orkest geworden. De naam “Harmonie” komt waarschijnlijk van een gemengd zangkoor uit 1883 met dezelfde naam.

DOELSTELLING

De muzikale ambitie, “het bevorderen en ontwikkelen van amateurmuziek op een zo hoog mogelijk niveau”, staat centraal binnen het orkest. Dit betekent dat er naast een prettige sfeer, plezier en verenigingsleven, ook wordt gestreefd naar een steeds verdere kwalititeitsverbetering van het orkest.

DIRIGENT EN OPTREDENS

Het orkest staat nu onder leiding van Jurgen Nab een gediplomeerd dirigent met een grote gedrevenheid. Het orkest van ‘Harmonie’ Slikkerveer vervult een belangrijke culturele rol binnen de gemeente Ridderkerk. Gedurende het jaar verzorgt het orkest verschillende optredens. Deze spelen we zittend in een zogenaamde concertopstelling maar ook wel eens als bigband. Naast deze hoofdactiviteiten verlenen we ook medewerking aan enkele openbare evenementen, te weten Koningsdag, Sinterklaas en het binnenhalen van de Avondvierdaagse. Bij deze gelegenheden marcheren we op straat.

REPERTOIRE

Het repertoire is zeer veelzijdig. Orkestcomposities lopen uiteen van moderne eigentijdse werken tot traditionele composities. Ook bewerkingen van moderne (pop)muziek staan vaak op het programma. Kortom, het orkest speelt muziek in diverse genres, van klassiek tot pop en alles wat daartussen zit.

REPETITIES

Het orkest repeteert iedere maandagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in het verenigingsgebouw aan de Prinsenstraat 76 in Ridderkerk. Mocht u belangstelling hebben, dan bent u van harte welkom om eens een repetitie bij te wonen.

We zien u graag eens op een van onze vele concerten of andere optredens!