Harmonieorkest conservatorium

single-image

In de periode dat onze vereniging meedraaide aan de top, subtop, van Nederland was de Harmonie geen onbekende vereniging bij het Rotterdams Conservatorium.

Diverse “Harmonie” dirigenten hadden een band met het conservatorium of hebben er gestudeerd. Ook hebben er diverse leden van onze club op het conservatorium gezeten. Deze goede band resulteerde ertoe dat in 1977 het toen pas opgerichte Harmonieorkest van het Rotterdams Conservatorium een prachtig concert heeft gegeven in de Electrozaal te Slikkerveer.

Dit orkest stond o.l.v. de toen jonge dirigent Arie van Beek, de zoon van de bekende Ridderkerkse dirigent, oud Harmonie lid, Joost van Beek. Diegene die de wereld van de klassieke muziek een beetje volgen weten ongetwijfeld dat dhr. Arie van Beek een gewaardeerd dirigent is die overal ter wereld orkesten heeft geleid. Hierover is op het internet van alles te vinden.

Wat nog interessant te melden is dat in 1979, 1980, toen de Harmonie zonder dirigent zat, Arie van Beek, met zijn vader als invaller, ad interim voor de Harmonie heeft gestaan.