Harmonie bij Ridderkerkse Veteranendag

Anja Biesbroek
single-image

22 JUNI 2019

Uitgebreid is in Ridderkerk stilgestaan bij de Veteranendag. Vanaf 13 uur was er veel vertier op het Koningsplein. Guus Bok heeft opgetreden,  Saint Andrews Pipe Band heeft o.a.de winkelcentra verblijd met hun muziek en de Fanfare ‘Bereden Wapens’ gaven een groots ‘Tour of Freedom’ concert. Verschillende sprekers stonden  stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden en bij vredesoperaties die nu in verschillende delen van de wereld plaatsvinden.

KONINGSPLEIN

Op het Koningsplein was een groot podium gebouwd en voorzien van vele stoelen met natuurlijk gereserveerde plaatsen voor onze veteranen. Het weer werkte prima mee, de zon zette alles in een mooi licht. Het Nationaal Comité Veteranendag deelde anjers en diverse informatiefolders uit, de kinderen konden geschminkt worden en men kon een ritje maken in diverse historische voertuigen.

HARMONIE SLIKKERVEER

Dit jaar was de eer aan Harmonie Slikkerveer  ten deel gevallen om de dag af te sluiten. Twee leden van onze vereniging hebben ook hun eigen historisch voertuig op het Koningsplein mogen opstellen, wat ook nog een extra dimensie aan het geheel gaf.
Rond half vier is het orkest begonnen met een aantal vrolijke concertmarsen waarna de drumband in hun Gala-uniform haar opwachting maakte. Ook zij hebben van zich laten horen op een voortreffelijke manier.  Zo hebben beide onderdelen van de vereniging elkaar steeds afgewisseld en een mooi miniconcert de revue laten passeren. Dit is afgesloten met een gezamenlijke mars. Het was geweldig!

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There are no business accounts connected.