HaFaBra festival van ToBe

Dian Slooff
single-image

Zaterdag 14 mei vond het jaarlijkse HaFaBra festival van Tobe plaats.

Zowel de jeugddrumband als het jeugdorkest hebben hieraan deelgenomen.

De afgelopen weken hebben beide groepen hard gerepeteerd aan hun stukken. Dit is de eerste keer in 2 jaar tijd dat de jeugd weer opgetreden heeft dus het was best wel weer spannend. Zeker voor een aantal leden, waarvan dit het eerste optreden ooit was voor publiek!

Vanaf het muziekcentrum zijn we gezamenlijk vertrokken richting Dordrecht.

Om 11:30 mocht de jeugddrumband het podium op. Zij hadden voor de jury en het publiek een afwisselend programma in petto met zowel gestemd als ongestemd slagwerk.

De jury was hier erg van onder de indruk en vond de groep ritmisch heel sterk. Zij spraken ook hun lof uit over de goede opleiding en goede dirigent! Als gemiddelde kreeg de jeugddrumband een 8,7 en dat is zeker iets om trots op te zijn.

Het jeugdorkest moest wat langer wachten voordat zij mochten laten horen wat ze in hun mars hebben. Om 13:45 waren ze aan de beurt. Ze brachten onder andere muziek uit de film/musical Alladin en James Bond ten gehore. De jury vond het een leuk orkest met prima bezetting onder goede leiding en gaven in het bijzonder complimenten aan de panfluit (Maria Mauritz) en de drummer (Johan Grinwis). Als gemiddelde kreeg het optreden van het jeugdorkest een mooie 8,1.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There are no business accounts connected.

De jeugdcommissie kijkt terug op een geslaagde dag met mooie resultaten. Weliswaar geen eerste prijs, maar wel veel mooi positief commentaar van de jury en een dag vol plezier!