Guus Bok

Ivonne Molendijk
single-image

We zijn ontzettend blij en trots dat Guus Bok een gastoptreden wil verzorgen op ons lustrumconcert! Hij zal een aantal eigen nummers doen, we zullen nummers gezamenlijk doen en natuurlijk komt ook het Ridderkerklied aan bod!

Ridderkerklied

In juli 2017 zijn wij door Guus benaderd om mee te werken aan het Ridderkerklied. Hij zocht hiervoor een achtergrondkoor uit Ridderkerk, had over ons gehoord en heeft ons gevraagd de koorzang in het nummer voor onze rekening te nemen. Onze dirigent Dirk heeft meegeholpen met het arrangement voor het koor en na een aantal repetities gingen we het nummer opnemen in een professionele studio. Een hele leuke ervaring! En het resultaat is een lied voor en over Ridderkerk, waar iedere Ridderkerker trots op mag zijn.

Wie is Guus Bok?

Guus Bok staat als artiest bekend om zijn showmanschap, muzikaliteit en enthousiasme. Samen met vaste tekstschrijver Rico Hop maakt hij aanstekelijke, maar ook ontroerende Nederlandstalige Pop/Rock muziek. Met zijn band is Guus Bok de vaste huisband bij Fox Sports geweest. Een concert bevat zowel eigen werk als de tofste Nederpop liedjes met een ‘Guus Bok’ jasje.

Guus Bok wordt op 2 augustus geboren in Ridderkerk. Eén broer gaat hem voor, twee zouden volgen. Van de vier jongens is Guus de enige met buitengewone interesse in muziek. Bij gebrek aan een drumstel slaat hij als kleine jongen hartstochtelijk met pollepels op potten en pannen. Als hij op de middelbare school geregeld achter een echt drumstel kruipt en enthousiast meezingt, vraagt zijn muziekleraar om zijn drumsticks neer te leggen. ‘Jij gaat zingen’, spreekt hij Guus vastberaden toe. Niet veel later vertolkt Guus de hoofdrol in de musicals ‘Joseph’ en ‘Hair’ ter afsluiting van zijn schooltijd.
Tijdens zijn opleiding Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam speelt Guus in diverse musicals en schrijft, organiseert en regisseert hij kindervoorstellingen. Na een avontuur bij het televisieprogramma ‘Op Zoek Naar Joseph’ waarin hij het ver schopt, auditeert Guus voor de muziektheater academie van het conservatorium Codarts Rotterdam. Tijdens en na deze opleiding speelt hij als zanger/acteur in musicals als ‘Soldaat van Oranje’, ‘Home Again’ en ‘Kiss me Kate’. Maar hoe leuk hij musicals ook vindt, hij is zijn echte droom nooit vergeten: popster worden.

Even daarvoor besluit Rico Hop, tijdens het staren naar een computerscherm in een logistiek kantoor om het roer volledig om te gooien. Vanaf dat moment pakt Hop de pen op en zet zijn rijke fantasie om in teksten. Hij schrijft de boeken ‘Hier Is De Post!’ en ‘Hier Is Méér Post!’ met een gezamenlijke oplage van meer dan 75.000 exemplaren. Daarnaast schrijft hij tientallen liedteksten voor Guus. Guus en Rico vormen een sterk team in brede zin: samen schrijven ze liedjes, verzinnen ze originele concepten voor videoclips, verzorgen ze de producties en behelzen ze de gehele organisatie.

De gezamenlijke droom van Guus Bok en Rico Hop gloort aan de horizon. In korte tijd haalt Guus de landelijke radio en televisie met zijn catchy liedjes en videoclips van o.a. ‘Nadien’, ‘Op Het Strand’ en ‘Hou Je Nog Van Mij’. Een voetbalseizoenlang was de Guus Bok Liveband de vaste huisband van het televisieprogramma ‘De Eretribune’ van Fox Sports.