Going Latin Together

Ton Bouman
single-image

In 1974 kocht de schrijver dezes op de audio en tv beurs “Firato” de Lp Going Latin Together, van het orkest Malando samen met de Marinierskapel.

Deze Lp, met daarop o.a. de Rivieren cyclus (Rio Negro, Orinoco, Chubut) vond ik leuk, omdat dit werk bij de Harmonie in die tijd ook op de lessenaar stond.

Jaren later, toen ik die Lp allang vergeten was, melde er een nieuw lid zich aan bij de Harmonie. Deze man was toen net gepensioneerd bij de Marinierskapel, en wilde zijn bastuba nog niet aan de wilgen hangen, dus werd hij bij ons lid.

Toen het later eens te sprake kwam, dat ik die Lp had, was hij nogal verbaast dat ik nooit gezien had, dat hij op de hoes stond. Hij was er n.l. nogal trots op, dat hij speciaal gevraagd was voor de foto, vanwege zijn grote instrument.

Ik vertelde hem, dat ik de dames van de ritme sectie wel had gezien, maar dat ik hem, vanwege dat grote instrument, totaal niet was opgevallen.

Dus alsnog, de man met de Sousafoon is oud Marinierskapel muzikant en voormalig Harmonie lid Wil Tamse.