Geslaagde “Blazersbende”

Ronald Willemstein
single-image

CBS DE REGENBOOG

Op maandag 18 november  vond weer een spetterend Blazersbende concert plaats ter afsluiting van weken repeteren voor kinderen uit groep 6 van CBC De Regenboog in Slikkerveer. Voor de vijfde keer alweer werd in het kader van “Meer muziek in de klas” het project De Blazersbende, een samenwerking tussen de Gemeente,  CBS De Regenboog en Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer,  uitgevoerd.

LESPROGRAMMA

Met het project Blazersbende krijgen kinderen van de basisschool op een actieve manier kennis met een blaas- of slagwerkinstrument uit het blaasorkest.  Tijdens het project gaan de kinderen direct een instrument bespelen, ook al hebben zij dit nog nooit gedaan. In 6 wekelijkse lessen van een uur worden muziekstukjes onder  leiding van vakbekwame docenten ingestudeerd.  En het blijft niet alleen bij spelen op een blaas- of slagwerkinstrument.  Het programma is zodanig samengesteld dat ook zingen en ritmisch klappen aan bod komen.  Er wordt dan ook veel gevraagd van de kinderen en het onderwijsteam in die paar weken.

SLOTCONCERT

Maar oefening baart kunst, wordt wel eens gezegd. Nou, dat kan na de uitvoering van 18 november wel gezegd worden.  Vol overgave presenteerden de kinderen een slotconcert onder begeleiding van het orkest van de Harmonie aan ouders en belangstellenden.  Van “De Introducties”  en “We Will Rock You” tot aan I Feel Good van James Brown.  Tussendoor werd ook nog even het verhaal van  Wieger Wordt Wakker uitgevoerd  om zang en ritme kunsten van de kinderen  te tonen.  Uit de reacties van het publiek kon wel worden opgemaakt dat een knap stukje werd neer gezet.  Al met al wederom een geslaagd project om  kinderen te stimuleren om muziek  te gaan maken.  Het is niet voor niets dat op wetenschappelijk niveau inmiddels is aangetoond dat  muziek maken de sociale en creatieve ontwikkeling van het kind bevorderd.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There are no business accounts connected.