Geslaagd Lenteconcert 2019

Michel van der Klooster
single-image

Afgelopen zaterdag 23 maart jl., verzorgde muziekvereniging Harmonie Slikkerveer haar jaarlijks concert voor alle onderdelen van de vereniging. Dit jaar een Lenteconcert met als thema “De Liefde voor Muziek”. De vereniging mocht zich verblijden met veel bezoekers.

JEUGDDRUMBAND

De spits werd afgebeten door de jeugddrumband van de vereniging.  Onder leiding van instructeur Peter de Kluijver lieten deze jongens en meisjes van zich horen, het werd een verrassend optreden voor het publiek. Ondanks dat zij nog niet zo heel lang spelen, was er toch een knap samenspel en ritmiek te horen.

DRUMBAND 

Hierna verscheen de drumband van Harmonie Slikkerveer ten tonele. In het programma hadden zij o.a. het concourswerk Force Field van Ruben Maathuis , dit werk is voor het “Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschap” waaraan zij deelnemen op 13 april 2019 in Barneveld. Het werd een waar spektakel voor het publiek. Hierna volgden nog een 4 tal werken, waarbij voor een aantal solisten een belangrijke rol was weggelegd.

POPFORMATIE SOMETHING ELSE

Het dirigentenstokje werd overgenomen door Dirk Bouillon, welke met Popformatie Something Else een swingend concert weggaf. De popformatie is het jongste onderdeel van de vereniging en vierde onlangs hun eerste lustrum. Zij brachten enkele nummers van het aanstaande festival Voices4Life waaraan zij deelnemen. Dit is een benefiet korenfestival welke elk jaar wordt georganiseerd voor een goed doel. Dit jaar is dat het Familiehuis van Daniel de Hoed. Voor dit doel hadden de dames van het koor en verschillende andere leden van de vereniging allemaal iets lekkers voor bij de koffie gemaakt. Dit werd geserveerd  in de pauze van het concert voor een vrije gift en niet zonder resultaat: de opbrengst was €. 175,75 voor het Familiehuis van Daniel de Hoed. Proficiat dames !

JEUGDORKEST

Na de pauze kwam het jeugdorkest van de Harmonie aan bod, u kent ze ondertussen waarschijnlijk van de 1e prijs van het Tobefestival kort geleden. Onder leiding van Ferdi Seelbach brachten zij een mooi optreden met o.a. muziek uit de Harry Potter films. Ook het klassieke repertoire werd niet uit de weggegaan met een Slavische dans en de Nutcracker.

ORKEST

En last but not least trad het orkest van de Harmonie o.l.v. Jurgen Nab in het voetlicht. Hun optreden werd geopend met de March of the Mine Sweepers, waarna Atropos van Kevin Houben ten gehore werd gebracht, een compositie over Atropos, Clotho en Lechesis. Deze Griekse schrikgodinnen zouden het lot van de mens bepalen, een prachtig werk vol van klankvorming en ritme. Hierna werd muziek gespeeld uit de musical Evita, u allen wel bekend met hits zoals Don`t Cry for me Argentina. Het concert werd swingend afgesloten met El Bimbo uit de jaren 70.

FINALE

Hierna werd het concert traditioneel afgesloten met het clublied van de Harmonie, voor “nieuwe” bezoekers nog altijd een verrassing als het orkest, drumband en koor uit volle borst de tekst ten gehore brengt. Al met al een zeer geslaagde avond voor de Harmonie Slikkerveer.