Gerse optredens tijdens RotjeKoor

Ivonne Molendijk
single-image

Op 15 juni jl. vond voor de eerste keer het RotjeKoor festival plaats in (natuurlijk) Rotterdam. Op heel veel bijzondere en historische plekken in de stad waren podia neergezet en lieten zo’n 100 koren zich vervolgens horen. En natuurlijk waren wij ook van de partij!

Ons eerste optreden was op een podium in de Oude Haven om 12:30 uur. ‘s Nachts had het behoorlijk geregend en ‘s ochtends was het ook nog wat vochtig en bewolkt. Dat was jammer, want daardoor waren er nog niet veel mensen op de terrassen van de Oude Haven te vinden. Gelukkig bracht het gezang aardig wat mensen op de been en hebben we voor een leuk publiek ons optreden gedaan. We hebben lekker gezongen een enthousiast optreden gegeven.

Hierna hadden we de tijd om door de stad te lopen en andere koren te bekijken en beluisteren. Er hing een leuke sfeer in de stad en overal waar je kwam, hoorde je koren zingen of kon je aan de vlaggen van Rojekoor zien dat er binnen koren aan het optreden waren.

Om 16:30 uur mochten we op het Stadhuisplein ons tweede optreden doen. Intussen was het behoorlijk zonnig en warm en de terrassen op het Stadhuisplein zaten bomvol. Hier was geen podium, maar het geluid was erg goed en schalde over het hele plein. Een heerlijk optreden, in het zonnetje, voor een enthousiast publiek. Erg leuk.

We hopen volgend jaar weer mee te doen!