Festival Zierikzee drumband

single-image

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Peter de Kluijver het stokje overnam van Piet Versluijs als instructeur van onze drumband. Zoals onlangs in de Nieuwsbrief te lezen was, heeft de drumband hem daarom verrast met een muzikale hulde, en een prachtig aandenken.

In de tijd met Piet Versluijs is het niveau van de drumband als een speer omhoog geschoten, dus was het maar de vraag of Peter deze lijn voort kon zetten.

Het eerste optreden van Peter als drumband instructeur was te Ely in Engeland waar men voluit de loftrompet blies voor wat de drumband presteerde met hun nieuwe instructeur. Niet alleen de Engelsen, maar ook onze eigen club was diep onder de indruk van wat hij presteerde.

Maar het echte werk kwam later in dat jaar. Onze drumband nam deel aan een festival te Zierikzee waar men een eerste prijs behaalde. Hiermee was bewezen dat Peter zeer goed wist waar hij mee bezig was. Heden ten dagen draait de drumband o.l.v. Peter de Kluijver nog steeds mee aan de top. Ook internationaal. Onlangs nog in Duitsland. In België is onze drumband ook een graag geziene gast. Zelfs op het W.M.C. te Kerkrade was men van de partij. Dit alles is gestart in 1998 op een festival te Zierikzee. Zie het leuke krantenartikel.

De foto is overigens van latere datum.