Ferdi Seelbach

admin
single-image

Ferdi is geboren op 12 januari 1990 te Zwijndrecht. Al van jongs af aan werd duidelijk dat muziek zijn grote passie is. Ferdi was onder de indruk van één instrument en overtuigd, hij wilde dolgraag trompetles. Na 2 jaar algemene muziekvorming mocht hij voor zijn 10e verjaardag op trompetles. Op aangeven van zijn docente bezocht Ferdi de open dag van de Havo voor Muziek en Dans te Rotterdam. Na een auditie werd hij toegelaten en volgde hier zijn middelbare schoolopleiding.

TROMPET

In 2009 werd hij toegelaten tot de Bacheloropleiding van het Rotterdams Conservatorium ‘Codarts‘, hoofdvak klassiek trompet. Hij volgde lessen bij zijn hoofdvakdocenten Ad van Zon en Andre Heuvelman, solotrompettisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In augustus 2015 behaalde hij zijn Bachelor diploma.

Ferdi is trompettist bij Pelgrim Brass, een jong ambitieus koperkwintet uit Rotterdam. Daarnaast is hij freelance trompettist en remplaceert regelmatig in orkesten en ensembles zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Sinfonia Rotterdam en NEOS Brass. Naast het remplaceren heeft hij ook meerdere keren als solist mogen optreden, waaronder tijdens het grachtenfestival in Amsterdam en in concertgebouw de Doelen te Rotterdam.

DOCENT & DIRIGENT Naast zijn werk als uitvoerend musicus is hij ook actief als docent en dirigent. Dit geeft hem de uitdaging om mensen muzikaal te ondersteunen, te inspireren en te werken aan de ontwikkeling van hun vaardigheden. Sinds 2015 is hij klein koper docent en dirigent van het jeugdorkest van onze vereniging.