Even voorstellen: Pim Vernooij

Anja Biesbroek
single-image

Wie ben je?

Mijn naam is Pim Vernooij en ik ben bijna 56 jaar geleden geboren in Hardinxveld. Ik ben getrouwd met Evelyne, we wonen sinds 2005 in Slikkerveer en Jerom en Boris zijn onze zoons. Sinds een paar jaar werk ik bij Canon (bekend van de printers en camera’s) waar ik drukwerkopdrachten begeleid voor externe klanten. Dat kan ik veel beter een keer aan de bar uitleggen onder het genot van…

Wat voor instrument bespeel je?

In de koffer zit een bariton-saxofoon, maar die heeft het daglicht al lange tijd niet meer gezien. Voor de buren wel fijn natuurlijk, maar ik zou toch graag weer op maandagavond muziek willen maken en ik weet zeker dat ik dan de beste bariton-sax in het orkest ben!

Hoe ziet je muzikale loopbaan eruit?

Op mijn 9e werd ik lid bij EMS in Hardinxveld. Mijn vader en mijn opa vonden dat ik saxofoon moest gaan spelen (het waren jazz-liefhebbers, maar geen muzikanten) maar ik kan me niet herinneren dat mij dat iets uitmaakte. Ik ben daar zo’n 30 jaar lid geweest; eerst alt-sax, daarna tenor-sax en nu al bijna 20 jaar bariton-saxofoon. Jazzy of funky ben ik nooit gaan spelen door gebrek aan talent en matig studeren, maar ik kan het gewone toeteren niet missen.

Wat vind je het mooiste muziekstuk wat je bij de Harmonie hebt uitgevoerd?

Dat zou ‘Time Remembered’ kunnen zijn, van Philip Sparke. Ik hoop dat we in de toekomst stukken van Alfred Reed spelen, die heeft zulke mooie muziek geschreven. El Camino Real, The Jazz Suite, Armeense Dansen…dat heb ik in harmonie-bezetting gespeeld, maar ik weet niet of het er ook voor fanfare is. Godspeed van Stephen Melillo is ook geweldig.

Time Remembered – Philip Sparke
fbt

Wat heeft de muziek en/of de Harmonie jou gebracht?

Dankzij de muziek ken ik Evelyne. Ze viel in bij onze harmonie op hobo; we zijn nu 20 jaar verder en we maken nog steeds muziek. Jerom speelt hoorn en Boris speelt trompet. Het is fijn om met het gezin deel uit te maken van de Harmonie.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?

Voor de gelegenheid maak ik daar even ‘fijne ervaring’ van. Sinds een half jaar staat ons leven op z’n kop. Er gaat geen week voorbij of de woordvoerder van één van de kopergroepen (ik imiteer hem wel eens) mailt ons “hoe is het met jullie?”. Zo fijn! Ook hebben diverse mensen ons gebeld, geschreven, aan ons gedacht; ze appen en beeldbellen. Door corona konden we niemand ontvangen, maar we werden niet vergeten!

Heb je naast de muziek ook nog andere hobby’s?

Klussen aan (en om) het huis, grasmaaien, snoeien (zaag alles in maart tot op 10 cm af), ik heb nergens verstand van en doe maar wat, maar wel bijna alles zelf. En ik geniet vooral van klassieke auto’s en lees al jaren Autoweek. Tegelijkertijd vind ik auto’s ontzettend onbelangrijk en is 100 km/u een prima snelheid. In de garage staan een vouwwagen en een MG TF in British Racing Green; op die dingen zijn we zuinig en trots.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ja, ongeveer 10 kilo, het liefst voor de zomer!