Even voorstellen Niels Baars

Anja Biesbroek
single-image

Wie ben je?

Ik ben Niels Baars. Ik ben geboren in Zwijndrecht maar mijn hele leven woonachtig in Rezoord. In januari van dit jaar heb ik mijn studie Technische Bedrijfskunde afgerond. Hierna ben ik begonnen als Quality Production Engineer bij Quooker. In deze functie werk ik aan kwaliteitsissues en borging van materiaal en assemblage.

Wat voor instrument bespeel je?

Bij marsen speel ik de doffe trom, in concertwerken ongestemd slagwerk.

Hoe ziet je muzikale loopbaan eruit?

Toen ik net 7 was ben ik begonnen bij Sursum Corda in Rezoord. Mijn eerste lessen heb ik gehad van Ronald Plaisier en vervolgens een aantal jaar van Peter van der Linden. Een soort “Harmonieopleiding” dus 😉. Toen de drumband bij Sursum Corda afsplitste ben ik bij Ridderster gaan spelen. Toen Ridderster opgeheven werd was de keuze vrij eenvoudig…. Als liefhebber van marsen en ongestemd slagwerk uit Ridderkerk moet je dan bij de Harmonie zijn. Het scheelde natuurlijk ook dat een aantal bekenden (Lisan, Richard, Roan) al eerder bij de Harmonie waren gaan spelen.

Wat vind je het mooiste muziekstuk wat je bij de Harmonie hebt uitgevoerd?

De technische marsen zoals:  Bonnie Scotland, Moving On etc.

Hoewel de Harmonie deze nooit heeft gespeeld vind ik ook het stuk Spanish Suite heel gaaf! Zolang ik zelf maar geen gestemd slagwerk hoef te spelen…..

Wat heeft de muziek en/of de Harmonie jou gebracht?

Een enorm leuke groep slagwerkvrienden en heel wat gezellige dinsdagavonden.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?

Een aantal maanden nadat ik lid ben geworden van de Harmonie stond Hamont op de planning. Dat weekend heb ik me enorm vermaakt. Helaas is dat ook meteen mijn complete Track Record wat betreft marswedstrijden bij de Harmonie. Hopelijk kunnen we snel weer leuke ervaringen maken met elkaar.

Heb je naast de muziek ook nog andere hobby’s?

Ik hou me naast de muziek bezig met het ontwikkelingswerk van World Servants. Helaas is ons project naar Nepal dit jaar door Corona afgeblazen maar gaan we in Enschede (ook een vreemde taal en ook het oosten…) een bijdrage leveren aan een GGZ-locatie. Volgend jaar hoop ik weer naar Afrika te kunnen om te bouwen aan een school of kliniek. Mocht iemand interesse hebben om deel te nemen aan dergelijke projecten, spreek me dan vooral even aan.

Daarnaast vindt ik het leuk om activiteiten te organiseren voor de Oranjevereniging in Rijsoord. Als alles meezit is er op 18 september een Gondelvaart, iedereen  is natuurlijk van harte welkom!

Wil je verder nog iets kwijt?

Ron: iedereen die ik heb genoemd kan je gerust een streepje geven hoor!