Eerste Rommelmarkt

single-image

Op 11 april 1992 vond bij onze club de eerste rommelmarkt plaats. De voorzitter van de toenmalige jeugdcommissie, heden ten dagen onze vicepresident, was met het idee gekomen om op deze manier gelden te vergaren voor het al maar duurder wordende jeugdwerk, zoals bijv. een dagje uit of studieweek.

In de krant is van deze eerste rommelmarkt een mooie aankondiging te lezen. Een jaar later is bij een oproep voor bruikbare spullen, voor de tweede rommelmarkt, in de krant een prachtige foto geplaatst welke is gemaakt op de eerste rommelmarkt in 1992.

Op deze foto staan de Hi-Fi verkopers achter hun kraam, keurig met stropdas, zoals dat toen een verkoper betaamde. Hoeveel rommelmarkten er in de loop van de jaren zijn geweest is niet helemaal duidelijk. Men sloeg ook weleens een jaartje over.

Inmiddels is de rommelmarkt niet meer weg te denken bij de Harmonie. Zeker nu de oud papier inkomsten zijn weggevallen zijn de rommelmarkt inkomsten onmisbaar voor de club.

Het is ieder jaar weer ontzettend veel werk, maar heel gezellig onder elkaar, wat uiteraard ook heel belangrijk is bij de vereniging.