Eerste clubhuis

Ton Bouman
single-image

Nadat de Harmonie ruim 40 jaar in het “schaftlokaal” van Smit-Electro heeft gerepeteerd, kwam in 1971 het voor ons vervelende bericht dat Electro de ruimte nodig had voor uitbreiding kantoor. Wat nu?

We moesten wat anders zoeken. En waar blijf je met je spullen? Een van onze leden wist dat er aan de Benedenrijweg naast Klavarskribo midden in het woekerende groen een voor ons geschikt gebouw stond, wat al jaren niet meer werd gebruikt.

Het was het voormalig sociëteitsgebouwtje van de familie Pot, en Smit. Na overleg met deze families mochten we het gebouw gaan gebruiken, op voorwaarde dat we het zelf zouden renoveren.

Als overbrugging mochten we tijdelijk gebruik maken van gebouw Y10 aan de Veerweg. Nadat er door het “oerwoud” een pad was gebaand naar de ingang, konden de werkzaamheden beginnen. Hierover spreekt het verslag uit de krant voor zich.

Er kan hier nog aan worden toegevoegd, dat er uit het schaftlokaal een vrachtwagen vol rommel is afgevoerd. Zo ook uit het “nieuwe gebouw”.

Bij de feestelijke opening waren naast de leden ook de heren Smit, en de heer Pot aanwezig. Na het officiële gedeelte zorgde De Hooi en Stro Kapel voor een gezellige sfeer. Iedereen was blij met het nieuwe onderkomen.

Na 30 jaar moest het gebouw wijken voor woningbouw, en hebben we in 2001 ons huidige clubhuis in gebruik genomen