Eerste concours vaandelafdeling

single-image

Deze dag, 21 juli 1951, zal in de geschiedenis der Harmonie geboekstaafd blijven, als één der hoogtepunten. En wel door het volgende.

We moesten des middags op het Federatief concours te Aalsmeer proberen het Federatie vaandel te veroveren en daardoor te bewijzen in de Vaandelafdeling thuis te horen.

‘s Morgens vertrokken we met 3 bussen van de R.A.G.O.M. richting Aalsmeer. Men zou onderweg stoppen op “Het Hofje van Bloemendaal”, voor de Harmonie mensen was dit geen onbekende plek. Na boterhammen met koffie te hebben genuttigd, werd er ook nog even een ijscokar geplunderd. Daarna ging de reis verder richting  Aalsmeer.

Daar aangekomen werd al snel duidelijk dat de jury bestond uit de heren Eduard Flipse, Gerard Boedijn, en Frans Bandeel. Nou niet bepaald een erg opwekkend trio. Om 14.30 waren onze tamboers aan de beurt. Onze mannen hielden een goed gevoel over na het spelen van de 2 marsen, en waren benieuwd naar de uitslag.

Voordat wij de tent op moesten, hadden we ruim voldoende tijd om op de tribune naar andere orkesten te luisteren. We merkte, dat de punten niet werden weggegeven. Nadat wij hadden gespeeld, was iedereen vol goede moed. Al snel bemerkte we aan enige commissarissen in een nabije tent, dat we goed uit de bus zouden komen, daar er iemand stiekem zijn duim had opgestoken.

Dhr. Vingerhoed van de Federatie maakte de punten bekend. De tamboers behaalde in de hoogste afdeling 38 punten van de 40 die er te behalen waren.Deze hadden het dus zeer goed gedaan. Het orkest behaalde voor het eerste werk, Introductie en Polonaise van Gerard Boedijn, 50 punten, en voor het tweede werk, Binche van Paul Gilson, 53 punten. Eerste prijs!!   Het Vaandel is veroverd!!   Alle lof ging naar de dirigent dhr. Jordaans.

Bijgevoegd een leuk krantenartikel uit De Combinatie van 27-06-1951, en vijf foto’s.