Percussie

admin
single-image

De drumband van de ‘Harmonie’ bestaat uit een hechte groep slagwerkers met zeer uiteenlopende achtergronden, maar met één gemeenschappelijke passie: plezier hebben in het maken van allerlei vormen van slagwerkmuziek.

DOELSTELLING

Muziek maken op een zo hoog mogelijk niveau, zonder dat dit ten koste gaat van de uitstekende sfeer en saamhorigheid in de groep.

JEUGD

We zijn dan ook bijzonder trots op het buitengewoon lage verloop van drumbandleden en de enorme belangstelling vanuit de jeugd. Dit mag in deze tijden wel een unicum genoemd worden en is zeker mede te danken aan het aanstekelijk enthousiasme van huidig muzikaal leider Peter de Kluijver.

OPTREDENS

De drumband van ‘Harmonie’ Slikkerveer vervult evenals het orkest een belangrijke culturele rol in de gemeente Ridderkerk. Op talrijke festiviteiten verzorgen zij gezamenlijk met het orkest de muzikale begeleiding van marsen zoals het binnenhalen van de avondvierdaagse, de paasmars, de optredens op Koninginnedag, de intocht van Sint Nicolaas en zij nemen ook deel aan de zomer- en winterconcerten van de vereniging. Daarbuiten is de drumband bijzonder actief op het gebied van concoursen en festivals. Zo namen zij ook al 2 keer deel aan het WMC in Kerkrade.

RESULTAAT

In 2018 werd de drumband nog 2e op de Nederlandse Kampioenschappen. Een ander hoogtepunt vormt het 3-daagse bezoek en deelname aan de Internationale Mars- en Showwedstrijden te Hamont (België), wat inmiddels is uitgegroeid tot een 2-jaarlijkse traditie.