Drumband begeleidt Happyween

Anja Biesbroek
single-image

HAPPYWEEN

Vrijdagavond vond de eerste lichtjesoptocht van Happyween plaats in Barendrecht. Happyween is het tegenovergestelde van Halloween. ,,Niet iedereen houdt tenslotte van griezelen!”, zeggen de initiatiefnemers.  Alle kinderen was gevraagd om zich vrolijk, gezellig of feestelijk aan te kleden. Skeletten, bloed en doodshoofden, zoals je die bij Halloween ziet, waren op dit feestje niet van de partij.

LANGE OPTOCHT

De optocht vertrok  om 19:00 uur begeleid door de drumband van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer. Onderweg waren er voor de kinderen een aantal plekken waar snoepjes werden uitgedeeld. Bij terugkomst stond de chocomelk klaar en was er nog iets te snoepen. Hoewel het nat druilerig weer was, liepen er toch zo’n 250 deelnemers mee in de optocht. Veel kinderen hadden een (zelfgemaakte) lampion meegenomen.

DRUMBAND

Voor de drumband was het een van de eerste  optochten over straat met de nieuwe trommels. Het gaf een mooie diepe klank en alle gordijnen langs de route werden toch even opengeschoven. Even wennen voor enkele leden omdat deze trommels aan een bandelier hangen in plaats van aan een harnas. Toch was het een groot succes, het gewicht van de nieuwe trommels is dan ook veel lager, dus veel prettiger voor de tamboers.