Drukke week voor Hooi en Stro Kapel

Ellen Tameeris
single-image

 

De Hooi en Stro Kapel heeft afgelopen week niet stil gezeten. Met maar liefst vijf optredens op de planning hadden de leden een volle agenda!

Afgelopen maandag werd in een zonnig Reijerpark het startsein gegeven voor de 70e avondvierdaagse. De HSK was wegens deze bijzondere verjaardag uitgenodigd om de boel muzikaal extra aan te kleden. Met een grote schaar knipte burgermeester Attema het lint door, waarna zowel de vijf als de tien kilometer een muzikale start mee kreeg.

Donderdag dreigde regen en onweer kort roet in het eten te gooien, maar aan het eind van de middag klaarde de boel op. Zo stond de HSK alsnog op een zonnig Koningsplein aan de start. Weer werden alle deelnemers zonnig op weg geholpen. Samen met het orkest en drumband werden wandelaars aan de snoepjesstraat terug binnen gehaald.

Na al het wandelgeweld toog de HSK naar Rotterdam, om daar te spelen bij een feest van studentenvereniging VGSR. Op het Eendrachtsplein werd Donder en Bliksem ten gehore gebracht, waarna het verenigingsgebouw ondersteboven werd gespeeld.

Vanavond staat de intocht van de avondvierdaagse van Zwijndrecht nog op de planning. Wij hopen op net zo’n zonnig, vrolijk optreden als de rest van de week.