Drie orkesten concert 1982

Ton Bouman
single-image

Zoals in de nieuwsbrief en de media te lezen was, is op 04-03-2024 het bekende senioren dagorkest SOREO deel gaan uitmaken van de Harmonie. Door een samenloop van omstandigheden kon men niet op de huidige manier verder.

Omdat men  ervoor heeft gekozen op te gaan in de Harmonie, kunnen de senioren in het verenigingsgebouw van de Harmonie op de maandagmiddag gewoon gezellig muziek blijven maken. Als Historisch Onderzoeker Harmonie Slikkerveer ben ik even in de historie gedoken, en heb een aankondiging gevonden uit 1982 waarin de Harmonie, Harpe Davids en SOREO hebben deelgenomen aan een door SOREO georganiseerd drie orkesten concert in de Klimmende Bever te IJsselmonde.

In die tijd stond de Harmonie o.l.v. dhr. Frans Vreugdenhil. Zowel SOREO als Harpe Davids stonden o.l.v. dhr. Koos de Jong.

Helaas heb ik geen recensie kunnen vinden van dit concert maar het zal ongetwijfeld goed geweest zijn. Bij deze, alle nieuwe leden en dirigent hartelijk welkom bij onze club. Mooi is dat alle senioren jonge mensen zijn in vergelijking met de Harmonie, die dit jaar 132 hoopt te worden.